Ga naar hoofdinhoud
NIEUW PRODUCT: BIEST | 10/10 score op Webwinkelkeur | Gratis verzendkosten vanaf 75,- (t.w.v. 3,95)

Waarom orgaanvlees de toekomst heeft

Orgaanvlees de toekomst. Grasgevoerd orgaanvlees

De overvloedige voordelen van orgaanvlees van lokale, grasgevoerde runderen

In de wereld van voeding is orgaanvlees van lokale, grasgevoerde runderen een voedingsbron die vaak over het hoofd wordt gezien. Echter, het eten van deze krachtige voedingsmiddelen biedt niet alleen een smaakvolle culinaire ervaring, maar ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Laten we eens kijken naar zes redenen waarom het toevoegen van orgaanvlees aan je dieet, vooral afkomstig van runderen die in de vrije natuur grazen, een slimme keuze is.

1. Nutriëntendichtheid

Orgaanvlees zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen (A, B, D, E, K), mineralen (ijzer, zink, koper), en aminozuren. Deze voedingsstoffen spelen cruciale rollen in het bevorderen van een optimale gezondheid, van het ondersteunen van immuunfunctie tot het bevorderen van een gezonde huid en haar.

2. Hoge omega-3 vetzuren gehalte

Grasgevoerde runderen bevatten van nature hogere niveaus van omega-3 vetzuren dan hun graan-gevoerde tegenhangers. Door te kiezen voor orgaanvlees van deze runderen draag je bij aan een gezonde vetbalans in je dieet, wat gunstig is voor hart- en hersengezondheid.

3. Natuurlijke leefomstandigheden

Runderen die in de vrije natuur grazen, hebben over het algemeen een gezondere levensstijl. Ze hebben toegang tot natuurlijk gras, zonlicht en meer ruimte om te bewegen. Het vlees van deze dieren bevat daardoor minder kunstmatige stoffen en antibiotica, waardoor het een meer natuurlijke en gezondere keuze is.

4. Bevordering van duurzaamheid

Lokale, grasgevoerde runderen dragen bij aan duurzamere landbouwpraktijken. Door lokaal geproduceerd voedsel te ondersteunen, verminder je de ecologische voetafdruk van voedseltransport en draag je bij aan het behoud van lokale boerderijen en gemeenschappen.

5. Verbetering van ijzergehalte

Orgaanvlees, zoals lever, is een uitstekende bron van heemijzer, dat gemakkelijker door het lichaam wordt opgenomen dan non-heemijzer uit plantaardige bronnen. Een gezond ijzergehalte is essentieel voor het voorkomen van bloedarmoede en het bevorderen van een optimale energieniveaus.

6. Smakelijke variatie in de keuken

Naast alle gezondheidsvoordelen biedt orgaanvlees een smaakvolle afwisseling in de keuken. Lever, hart en nieren hebben elk hun unieke smaakprofiel en kunnen worden bereid op verschillende manieren, van grillen tot stoven. Het toevoegen van orgaanvlees aan je dieet opent de deur naar een wereld van culinaire mogelijkheden.

Terwijl orgaanvlees misschien niet het meest voor de hand liggende voedsel is in de hedendaagse keuken, is het duidelijk dat de gezondheidsvoordelen en duurzame aspecten ervan het overwegen waard zijn. Door te kiezen voor orgaanvlees van lokale, grasgevoerde runderen, zet je niet alleen een smakelijke maaltijd op tafel, maar draag je ook bij aan je algehele welzijn en dat van de planeet. Het is tijd om deze voedzame bron van voedsel te omarmen en te ontdekken wat het voor jouw gezondheid kan betekenen.

Waar koop ik mijn lokale grasgevoerde orgaanvlees

Gelukkig zijn er in Nederland meerdere aanbieders van het geweldige grasgevoerde vlees van runderen die leven in en met de natuur. De eerste die we hierbij benoemen is: Grutto. Grutto werkt samen met Nederlandse boeren die regeneratief boeren en continue bezig zijn het de leef kwaliteit van hun dieren en landgoed te verbeteren, zodat ook volgende generaties op de juiste manier gevoed kunnen worden. 

De tweede die we graag benoemen is: Zorgnatuur. Zorgnatuur beheert runderen in Nederlandse natuurgebieden die in de vrije natuur leven en zelfredzaam zijn. Hierdoor krijgt het vlees ook een andere structuur en smaak, omdat deze dieren niet door een boer gevoed worden.